افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: امسال یکی از بهترین سال‌ها را در مدیریت زائران داشتیم | حضور بالغ بر ۶ میلیون زائر در مشهد اسکان بیش از ۸۳ هزار زائر در مراکز موقت و اضطراری شهرداری مشهد تا ۱۲ فروردین استقبال بی‌نظیر مردم از بوستان‌های شهر مشهد در روز طبیعت ۱۴۰۴ نمایش «سیر ولایت» در بزرگترین ویدئومپینگ کشور در مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) مسافران نوروزی پایانه اتوبوسرانی امام رضا (ع) در آستانه میلیونی‌ شدن | ۱۷ درصد از کل زائران مشهد، مسافر اتوبوس هستند رقابت با قاب‌های بهاری۱۴۰۴ | جشنواره تولیدات رسانه‌ای از هنر‌های شهری مشهد در ایام نوروز برگزار می‌شود ترافیک سنگین در مسیر‌های بازگشت از ییلاقات مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «نوبهار» تجربه‌ای شاد و متفاوت برای خانواده‌های مشهدی | نشاط بهاری، ارمغان جشنواره گل نوبهار در بوستان برکت + فیلم افزایش ۶۰ درصدی استفاده از دوچرخه‌های بایدو مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | دوچرخه برای بانوان، امروز رایگان است (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ظرفیت پذیرش کمپ غدیر و بوستان وکیل‌آباد مشهد تکمیل شد | مردم به بوستان‌های دیگر تغییر مسیر بدهند شهردار مشهد مقدس: محور کار ما در مدیریت شهری ارتقای محیط زیست است + فیلم ترافیک سنگین و پرحجم در مسیر‌های خروجی مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | پلیس: مردم از رانندگی شتاب‌زده پرهیز کنند سرویس‌دهی ویژه مترو مشهد در روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اجرای گسترده دوره‌های آموزشی ویژه نانوایان مشهدی | سهمیه کلان آرد خراسان رضوی براساس سرشماری ۱۳۹۵ محاسبه می‌شود

  • کد خبر: ۲۹۷۶۴۴
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
اجرای گسترده دوره‌های آموزشی ویژه نانوایان مشهدی | سهمیه کلان آرد خراسان رضوی براساس سرشماری ۱۳۹۵ محاسبه می‌شود
رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد گفت: در جریان محاسبه سهمیه آرد استان، باید سرانه جمعیتی ثابت روز استان لحاظ شود. این یک غفلت و کم‌توجهی بزرگ است که سهمیه آرد استان را براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ حساب کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، سی‌وهفتمین نشست علنی شورای اسلامی شهرستان مشهد با دستورکار بررسی مشکلات حوزه آرد و نان در محدوده شهرستان، ظهر امروز (پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳) با حضور سیدابراهیم علیزاده رئیس شورا و نمایندگان جهاد کشاورزی شهرستان، اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان و اتحادیه نانوایی‌ها برگزار شد.

نانوایان باید آموزش ببینند

رئیس شورای اسلامی شهرستان در این جلسه اظهار کرد: نظارت بر کیفیت پخت نان یک ضرورت حیاتی است. ما می‌دانیم که از کیفیت آرد و شیوه خمیرگیری گرفته تا مهارت و تجربه نانوا و البته نحوه نگهداری از زمان تحویل نان تا وقتی سر سفره می‌نشیند، این‌ها همه عواملی هستند که می‌توانند بر کیفیت نان تأثیرگذار باشند، اما هیچ مسئله‌ای نباید منکر تقویت نظارت‌ها باشد.

وی افزود: به‌عقیده بنده، یکی از حوزه‌هایی که در آن، به آموزش بیشتر نیاز داریم، همین حوزه اجرای ناقص طرح نانینو است. نانوایان باید به‌دقت آموزش ببینند و اگر در حال حاضر هر پنجشنبه، دوره‌های تخصصی در اتحادیه برگزار می‌شود، باید سازوکاری تعریف شود که نانوایان را به حضور ترغیب کنند. یک دلیل مهم بروز تخلفات فعلی، همین ناآگاهی و بی‌اطلاعی نانوایان است و شاید بتوان گفت که عمدی در تخلف وجود ندارد.

علیزاده گفت: البته سهمیه کلان آرد استان نیز جزو مسائلی است که باید به آن توجه شود. در جریان محاسبه سهمیه آرد استان، باید سرانه جمعیتی ثابت روز استان لحاظ شود. این یک غفلت و کم‌توجهی بزرگ است که سهمیه آرد استان را براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ حساب کنند. کارگروه آرد و نان استان مسئولیت دارد تا نهاد ملی خود را از این موضوع آگاه کنند؛ البته مسئله حضور اتباع و مهاجران هم در این حوزه مشکل‌ساز است که به‌زودی با آموزش نانوایان، این موضوع نیز تعیین‌ تکلیف خواهد شد.

انگشت اتهام به سوی نانوایان

در ادامه این نشست، حسین دست‌افشان، نماینده بخش مرکزی در شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز با ابراز گلایه از چالش‌های موجود در حوزه آرد و نان و مشکل‌سازی توسط نانوایی‌های متخلف خاطرنشان کرد: ما در بخش مرکزی، بیش از ۲۲۰ روستا داریم که از این میزان، ۱۸۶ روستا دارای دهیاری و شورای منسجم هستند. مابقی هم روستا‌های کمتر از ۳۰ خانوار هستند که به‌نحوی ذیل مدیریت روستا‌های بزرگ مجاور تعریف می‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، آرد براساس سرشماری جمعیت حاصل از خانه‌های بهداشت توزیع می‌شود و مشکلی دراین‌باره وجود ندارد؛ بلکه بحث اصلی درباره توزیع آرد براساس آمار‌های قدیمی است. به‌طور مثال، در برخی روستا‌ها طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ آمار جمعیتی مشخصی به ثبت رسیده و امروزه بر همان اساس، آرد توزیع می‌شود؛ درحالی که جمعیت این روستا‌ها از آن زمان تاکنون تا حد زیادی افزایش یافته است. مثلاً در حال حاضر با وجود سکونت بیش از ۵۷ خانوار در روستای محمدیه، سهمیه آرد همچنان به اندازه ۱۶ خانواری است که در سرشماری اخیر کشور به ثبت رسیده است.

دست‌افشان تصریح کرد: علاوه بر این، یکی از مشکلات مبنایی در حال حاضر مربوط به حوزه نانوایی‌هاست؛ از یک‌سو تعداد بسیار اندکی نانوایی به‌نسبت سرانه جمعیت در روستا‌ها وجود دارد و یک نمونه از این موضوع، فعالیت فقط چهار نانوایی در بخش مُلک‌آباد با جمعیت بیش از دو هزار نفر است. افزون بر این، تخطی گسترده از قانون در بین نانوایان وجود دارد و به‌موازات اینکه وزن چانه در اکثر مواقع کمتر از مقدار تعیین‌شده در آیین‌نامه است، نانوا‌ها بدون هماهنگی با شورا‌ها و البته دهیاری، کیسه‌های آرد را به صاحبان دام و طیور می‌فروشند.

وی تأکید کرد: در هر حال، بدیهی است که طمع زیادی برای سوء‌استفاده وجود داشته باشد؛ زیرا دولت همچنان یارانه زیادی روی هر کیسه آرد پرداخت می‌کند و موضوع پوشش محدود اینترنت باعث شده است تا کارت‌خوان‌های طرح نانینو در روستا‌های ما بلااستفاده باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->